Blackburn and Stone Residence, Niagara-on-the-Lake

 

From the beginning the owners wanted a simple modernist retirement house customized to their interests which included gardening, photography and art. Located on a modest sized corner lot and completed in 2007, the challenge was to create a human scale for the house while maximizing the potential for garden space. The design was developed by playing with cubist forms to step down the mass of the house to create a series of defined garden spaces. Unique garden views were provided from key living spaces to connect the interior and exterior. Overlapping rectangular shapes in white stucco, cedar and black created a collage effect that extended into the garden and softened the hard lines of the cubist forms.

 

Credit – David V. Snell, formerly David V. Snell, Architect.